Feed RSS BBCD Like BBCD di Facebook BBCD di Twitter BBCD di Google+ BBCD di Youtube BBCD di Pinterest

Boikot Barangan Cina Dap

Download BBCD KIT Sekarang!

Siapa BBCD?

 SIAPA KAMI? 

Kami dibarisi oleh anak muda Melayu dari pelbagai latarbelakang pendidikan dan kerjaya. Gerakan BBCD ini digerakkan secara sukarela, atas semangat untuk melihat peningkatan taraf ekonomi perusahaan Melayu Islam disamping mengekang kuasa monopoli peniaga cina yang hanya membebankan pengguna-pengguna yang secara majoritinya adalah Melayu Islam di Malaysia.

Segala kebolehan, kepakaran dan idea yang tercetus semasa perbincangan awal dikongsi bersama, diadun secara holistik, digarap dengan cermat dan digerakkan secara sistematik bagi menghasilkan satu wadah yang mempunyai matlamat yang jelas, didukung atas prinsip-prinsip yang sudah dipersetujui bersama oleh barisan admin.PRINSIP DAN DASAR PERJUANGAN GERAKAN BBCD:

Setiap matlamat BBCD adalah bertunjangkan / berteraskan kepada prinsip-prinsip seperti yang telah digariskan di bawah ini:
  1. Agama Islam
  2. Bangsa Melayu 
  3. Negara Malaysia


MATLAMAT PERJUANGAN GERAKAN BBCD:

  • Membangkitkan kesedaran Melayu Islam tentang siapa yang menguasai ekonomi Malaysia, dan siapa pula yang menentukan kuasa ekonomi tersebut.
  • Meningkatkan taraf ekonomi peniaga Islam dan perusahaan-perusahaan org Islam dengan cara mempromosikan barangan-barangan keluaran org Islam sebagai alternatif kepada lambakan monopoli barang-barang dan perusahaan keluaran bukan Islam di pasaran.
  • Mengekang dan menyekat kuasa monopoli peniaga cina dalam pasaran, yang selama ini hanya membebankan pengguna-pengguna Melayu Islam
  • Mendedahkan barangan-barang dan perusahaan-perusahaan cina yg menggunakan identiti Melayu-Islam dalam penjenamaan barangan dan perusahaan keluaran mereka.
  • Sebagai medium serangan ke atas DAP dan saluran tindakbalas terhadap 'attacking mode' yang dilancarkan oleh DAP melalui RBA di media-media sosial (internet)

Kami sering dihujani dengan pelbagai soalan sinis yang bertanyakan tentang fokus kami terhadap cina DAP, dan bukan kepada MCA dan Gerakan. Berdasarkan keputusan PRU13 yang lalu, 97% pengundi cina adalah DAP. Majoriti besar cina MCA telah beralih arah dengan mengundi DAP. Ini membuktikan majoriti besar cina sudah menjadi penyokong DAP. Maka, dengan ini tidak wujud lagi persoalan mengapa gerakan ini hanya memfokus kepada cina DAP.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Download BBCD KIT Sekarang!