Feed RSS BBCD Like BBCD di Facebook BBCD di Twitter BBCD di Google+ BBCD di Youtube BBCD di Pinterest

Boikot Barangan Cina Dap

Download BBCD KIT Sekarang!

Wednesday, 3 July 2013

Kasi Sebar.....Cina Bangsat Kata Melayu Babi.....!!

Kredit : Sya Shen Yee Aun atas penterjemahan
https://www.facebook.com/chua.juikiat
Merujuk Kepada gambar di atas....mamat cina bangsat ini telah me'lable'kan kita Melayu sebagai Babi...Benda yang dorang dok makan tiap-tiap hari tuh...So BBCD siasatlah dari mana datang nya...Ia nya datang dari sumber......KLIK SINI.... 

Ya...dari MALAYSIAKINI yang menternak puak-puak RBA ni.memang banyak isu-isu yang diutarakan oleh MalaysiaKini yang kalau korang baca pun sakit mata.....membara-bara....

Antara artikel yang paling sakit hati adalah mengenai pejuang-pejuang Lahad datu yang di anggap remeh.Di bawah ini adalah artikel yang diambil bulat bulat dari site tersebut....

Gunakan Google translate:
政府三个月消弭苏禄军事件
副内长称人民应该心存感激

虽然拿笃苏禄军事件已过去近5个月,但是沙巴代议士依然关注此一课题。两名沙巴议员炮轰内政部处理缓慢,在苏禄恐怖分子入侵两周才采取行动,令内政部副部长旺朱乃迪疲于应对。

旺朱乃迪被迫拿出政府先后于1948年与1962年,在半岛与砂拉越颁布紧急状态的历史来比较,强调政府只花了3个月时间来平息沙巴入侵,而两次紧急状态则花了逾10年来处理。

由此,他更表示,人民应该“心存感激”(thankful),因为这次苏禄军事件顺利在“3个月时间内”落幕。 
Tanggungjawab Perwira kita di Lahad Datu hanya sekadar tugas semata
Dalam artikel itu ada mengatakan bahawa rakyat malaysia sepatutnya berterima kasih kepada perwira kita....lihat bagaimana penggunaan terima kasih itu digunapakai....Bangsa ini dah semakin melampau dan angkuh...Sememangnya Malaysiakini menjadi nadi atau saluran untuk memaki hamun kerajaan dan melayu.

Dalam kepala dorang nih cuma duit! duit! duit!.....sampaikan harga nyawa wira-wira kita pun tak ambil kisah sebab mereka ni dibayar...Selagi dorang ni berduit selagi tu dorang pijak-pijak,caci maki kita......

No comments:

Post a comment

Pihak BBCD tidak bertanggungjawab diatas sebarang komen.Korang pandai-pandai lah menjawab.Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Download BBCD KIT Sekarang!