Feed RSS BBCD Like BBCD di Facebook BBCD di Twitter BBCD di Google+ BBCD di Youtube BBCD di Pinterest

Boikot Barangan Cina Dap

Download BBCD KIT Sekarang!

Monday, 1 July 2013

K.M Idris Haron dipaksa akur arahan Nazri Aziz ttg Jonker Walk!


1.Nazri Aziz yang memenangi majoriti kawasan penduduk melayu di Padang Rengas, Perak selaku Menteri Perlancongan telah mengarahkan dan memberitahu Ketua Menteri Melaka Idris Haron supaya Jonker Walk harus dan terus dibuka seperti biasa.

2.Menteri Perlancongan ini juga berkata bahawa jika Jonker Walk ditutup akan menyebab pelancong dari seluruh dunia tidak akan datang ke negeri Melaka lagi, ia seakan-akan menampakkan bahawa tarikan dan pengenalan negeri Melaka ini adalah hanya berdasarkan dari Jonker Walk semata-mata.

3.Nazri Aziz juga menambah bahawa penutupan Jonker Walk untuk laluan kereta yang sesak tidak akan memberi manfaat sekaligus memberi makna bahawa pelancong negara asing lebih utama dan penting dari kemahuan hak dan suara rakyat majoriti di Melaka yang mahukan penutupan Jonker Walk.

4.Dalam pada masa yang sama Nazri Aziz baru sahaja melantik Ng Yen Yen untuk menjawat jawatan sebagai Chairman Board of Malaysian Tourism Promotion yang dikatakan layak untuk menjawat jawatan bagi portfolio perlancongan yang berada dibawah kuasa Menteri Perlancongan Nazri Aziz ini.

5.Nazri Aziz berkata beliau melantik Ng Yen Yen atas kapisiti kerana Ng Yen Yen boleh berkomunikasi dalam bahasa Mandarin. Nazri Aziz menambah fakta bahawa ramai pelancong dari negeri China melawat ke negara Malaysia semata-mata hanya kerana bahasa cina di Malaysia berbeza dialek dari dipakai di negara China. Jadi sebab itu lah penting nya untuk melantik Ng Yen Yen kerana dia boleh berbahasa dalam dialek Mandarin/Hokkien Malaysia dan dialek Mandarin China/Hokkien.

6.Dengan gaya duduk dengan cara percakapan Nazri Aziz sangat bangga menyebut "In this country, nobody appointed one self, it must be somebody and I appointed her okay"

7.Dalam pada masa yang sama Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri Penang telah mengarahkan merampas stall perniagaan orang melayu di Uptown Bandar Perda, Permatang Pauh kawasan Anuar Ibrahim sebagai tindakan balas terhadap isu penutupan Jonker Walk Melaka.

1 comment:

  1. Kamaruzaman Suarno1 July 2013 at 17:33

    akn datg kiter buang nazri aziz plk...nak buat kacau nampak. pelancong ker undi lu nazri

    ReplyDelete

Pihak BBCD tidak bertanggungjawab diatas sebarang komen.Korang pandai-pandai lah menjawab.Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Download BBCD KIT Sekarang!