Feed RSS BBCD Like BBCD di Facebook BBCD di Twitter BBCD di Google+ BBCD di Youtube BBCD di Pinterest

Boikot Barangan Cina Dap

Download BBCD KIT Sekarang!

Thursday, 22 August 2013

Cina DAP bangga guna nama AHMAD untuk produk Pau

Hari tu ada dokumentari kat NTV7 dlm bhs cina.. ttg bagaimana usahawan cina nak berjaya kat M'sia ni...
Rancangan tu interview taukeh PAU AHMAD.. mmg terkejut la tgk dari boss sampai pekerja yg buat pau tu semua bangsa cina..

Mainpoint yg rancangan tu nak highlight dari taukeh PAU AHMAD ni.. dia kata nak berjaya kat M'sia ni simple ja.. kena produce produk yg dapat status Halal.
Kalau tak rugila, coz penduduk sini ramai Islam & sentiasa cari produk Halal..

Satu lagi kenapa guna nama Ahmad.. dia kata senang nak ingat & nama tu nama Islam...

Ntah la.. rasa nak marah pun ada... rasa tertipu pun ada... tapi kebanyakan produk yg dpt status halal kat M'sia ni mmg pengasasnya Cina.
So.. kita kena lahirkan ramai lagi usahawan Islam.. Bumiputera yg boleh hasilkan produk berkualiti...

Cerita dari Saudara Mohd Hisham.... :

Salam Dato' dan semua sahabat,

Ini berkenaan semalam, saya bersama Dato' minum pagi di sebuah gerai, semasa hendak membayar minuman tersebut saya terlihat ada dua gerai yang menjual pau, jika tidak silap satu pau tersebut di tulis Pau Al-Ain dan satu lagi Pau Ahmad.

Secara spontan saya teringat, sewaktu pejabat saya di Bandar Teknologi Kajang, Semenyih. Semasa itu saya dengan seorang lagi rakan perniagaan Ustaz Ridzuan cuba mencari rakan-rakan bagi membangunkan pasar malam IKS di sekitar bandar kajang, bangi dan semenyih.

Semasa sedang mencari-cari rakan-rakan untuk membekalkan produk-produk halal kepada usahawan pasar malam tersebut terlihat dek kami kilang membuat pau iaitu PAU AHMAD. Dengan selambalah saya dan Ustaz Ridzuan masuk kekilang untuk berkenalan dengan Ahmad tuan punya kilang.

Bila masuk je yang menyambut kami adalah seorang perempuan Melayu yang bertudung labuh, alhamdulillah dapat lagi seorang usahawan melayu yang agak
famous juga sebab dah beberapa kali bila berhenti di R&R saya makan pau AHMAD nih.

Perempuan Melayu nih bertanya kepada kami nak jumpa siapa? Dan kami maklumkan kepada beliau yang kami nak jumpa Boss, dia agak hairan maklumlah Ustaz Ridzuan nih pakai serban dan saya pula bertali leher.

Perempuan Melayu nih jawab, Boss tak ada di pejabat dia dah keluar dan kami minta kebenaran masuk ke kilang nak tengok, tetiba keluar seorang perempuan cina yang kemudiannya kami tahu rupanya dia adalah pengurus kilang.

Kami jadi was-was kenapa pula kilang macam nih ada pengurus cina dan kami di bawa masuk ke pejabat yang mana pandangan saya dan ustaz Ridzuan terpandang kepada Tok Kong yang ada dalam pejabat tersebut dan semua pekerjanya (ofis) adalah cina.

Kami kembali bertanya kepada pengurus cina tersebut, En. Ahmad pergi kemana? Dengan selamba dia maklumkan kepada kami bahawa En. Ahmad bawa Boss keluar.

Kami lagi bertambah konfius, wah kalau Ahmad bawa Boss siapa pulak si Boss nih? Kami bertanya lagi
itu Boss sapa nama? Alamak.... Boss Ah Chong rupanya... Istifar panjang Ustaz Ridzuan. Rupa-rupanya Pau Ahmad diambil sempena nama Driver dia. Aduh terkena lagi sebiji...

Sunday, 18 August 2013

TESTIMONIAL: Antara Barangan yang Dibeli Jb Riots...TAHNIAH!

 TESTIMONIAL: Jb Riots
Kata-Kata Jb Riots: "Sedikit sebanyak produk Bumiputra yang telah saya gunakan. di harap dapat membantu"

Antara Barang dibeli:
1.Gula Padang Terap
2.Saji Susu Manis
3.Saji Mi Segera
4.Faiza Ketupat
5.Faiza Tepung Gandum
6.Jalen Kicap Lemak
7.Bihun Jasmine
8.Mu'min Ubat Gigi

TESTIMONIAL DARI:
Jb Riots
https://www.facebook.com/emas999dinar

Anda Bila lagi nak pos barangan belian mingguan atau bulanan anda? Cuba lihat album "Testimonial" kami, tengok ramai dah tangkap gambar produk Melayu yang mereka dah beli. Saudara takkan cakap sahaja?Hantarkan gambar kepada kami di
 untuk buktikan kepada Cina DAP biar mereka tau kita kempen bukan main-main.

[SEBAR]-Jangan Lupa Sebarkan Jihad Kita!

Flyers kami telah sampai ke jajahan Masjid di Seremban, Negeri Sembilan. Kawasan masjid anda bila lagi anda nak edarkan? Click SINI untuk download flyers kami, print 1 keping dan fotostat 50 keping = RM5.00

Jangan lupa sampaikan maklumat kepada kami di http://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP tentang keberkesanan kempen ini bagi membuktikan yang ini bukan kempen main-main.

Saturday, 17 August 2013

[PANAS] - Perancangan Kaum Cina Untuk Menakluk Malaysia

TAIPINGMALI - Rencana ini adalah diterbitkan oleh sebuah majalah di London. Ditulis di dalam bahasa mandarin dan telah dialihbahasa oleh pelajar melayu yang belajar disana. Rencana ini telah disebarkan sekitar tahun 2006 dan kebenarannya telah terbukti.
TAJUK: 'BERSATULAH KAUM CINA'

Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita; samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus.

Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu. Tetapi kita sedar dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut.

Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik. Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah.

Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan. Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain.

Dari kesannya jiwa Rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja. Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sanatiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.

Teruskan Bacaan Sampai Habis Di Taipingmali>>>

SOKONG Garam Keluaran Bumiputera

SOKONG Garam melayu jati bumiputera Islam:
1.Garam Faiza
2.Garam Halagel HPA
3.Garam Tamin
4.Garam Coop 1 Malaysia
5.Garam Gu Awa 593
6.Garam Nevgel
7.Garam Himalaya Sandora

Friday, 16 August 2013

PAUL CHOO Sudah Kecut!

Masihkah anda ingat 5 hari yang lalu tentang seorang photographer dan blogger cina bangsat DAP yang menyatakan tunjuk taraf Islam serupa jamban tahi, taraf Melayu serupa tandas kencing? (ARTIKEL DI SINI) Hari ini admin check kembali di Blognya, cina bangsat DAP ini sudah takut dan telah removekan gambar hinaan tersebut, dan dia tidak lagi meletakkan wajahnya di blog. Tidak lupa juga, dia turut de-activekan account FB nya, cuma account twitternya masih lagi ada.

Blog: (gambar hinaan sudah di remove)
http://choopaulo.blogspot.com/

Facebook: (account sudah ditutup kerana takut)
https://www.facebook.com/paulchoo

Twitter: (masih lagi ada)
https://twitter.com/paul_choo

[SEBAR] - Khas Kepada Penggemar Roti Massimo

SHARE! PANAS! Seorang cina DAP telah post gambar roti Massimo yang telah expired date selama 3 minggu tapi masih kelihatan seperti biasa tanpa sebarang kulat. Ini sangat membuktikan bahawa sesuaut kandungan telah diletakkan didalam Roti supaya ianya kelihatan segar walaupun selepas expired date.

Kandungan Roti Massimo sangat bahaya dimakan! Sedangkan estet di Indonesia juga Robert Kuok bakar dan tidak peduli kesan jerebu yang datang pada rakyat Malaysia, ini kan pula roti Massimo milik beliau! selamatkan orang Melayu, tetapi jika anda mempunyai rakan cina DAP, sila galakkan mereka makan! tapi ingat, orang Melayu mesti mesti berhenti dari makan roti ini! Ayuh Click Share!

[SEBAR]-"Melayu Tiada Keberanian"-Robert Loft

SHARE! PANAS! cina DAP cakap Melayu serupa anjing, cina DAP juga cakap Fuck All Malay Dog. Dalam umat Islam baru sahaja habis berpuasa dan sekarang masih lagi sedang menyambut Hari Raya, kita di gemparkan dengan seorang cina DAP yang menghina seluruh Melayu yang ada di Malaysia ini diibarat serupa anjing. Tidak cukup dari itu cina DAP dengan mengatakan Fuck kepada semua Melayu.

Penghinaan terhadap agama Islam dan juga kepada orang Melayu nampaknya telah dibuat bertubi-tubi selepas sahaja tamat PRU13. Cina cina DAP ini banyak menekan orang Melayu dengan cara balin batu sembunyi tangan dan cina DAP berharap agar rusuhan dapat dibuat. Admin berharap semua orang Melayu dapat bersabar. Kita tidak ingin sesuatu yang tidak elok terjadi. Tindakan yang dapat kita buat adalah dengan Click Share supaya Robert Loft ini dapat ditangkap dengan segera. Ayuh CLICK SHARE!

Peminat Setia RBA
Akaun FB Robert Loft:
https://www.facebook.com/agu.limala.7?ref=ts&fref=ts

Cina Mohon Maaf Pada Gardenia


Permohonan maaf secara terbuka dalam satu akhbar berbahasa Inggeris.Sumber GAP

SOKONG Set Penjagaan Diri Keluaran Melayu


SOKONG!BOIKOT!
✓ Secret Garden✘ Sumber Ayu DAP
✓ D’Herbs✘ Safi DAP
✓ Simply Siti✘ Safi Rania DAP
✓ Beauty Umaira✘ Safi Balqis DAP
✓ SF beauty✘ Syahirah DAP
✓ Dnars Skin Care✘ Syahirah Iffah DAP
✓ Walit Set✘ Qaira Syurah DAP
✓ Miracles Beauty✘ Syurah DAP
✘ Alaisyah DAP
✘ Ginvera DAP



TESTIMONIAL: Farrizz Afiefie beri sokongan padu kepada produk Muslim

TESTIMONIAL: Farrizz Afiefie
Kata-Kata Farrizz Afiefie: "Beri sokongan padu untuk produk-produk keluaran orang Islam untuk mengembangkan lagi sayap perniagaan orang Islam!"

Antara Barang dibeli:
1.Faiza Beras
2.Faiza Ketupat
3.Saji Minyak Masak
4.Jalen Kicap Lemak
5.Chocomalt (pengganti Milo)
6.Ramly Nuget Ayam
7.Sunquick Kordial
8.Adela Marjerin
9.Mu'min Ubat Gigi

TESTIMONIAL DARI:
Farrizz Afiefie
https://www.facebook.com/farisfiesya

Anda Bila lagi nak pos barangan belian mingguan atau bulanan anda? Cuba lihat album "Testimonial" kami, tengok ramai dah tangkap gambar produk Melayu yang mereka dah beli. Saudara takkan cakap sahaja?Hantarkan gambar kepada kami di
 untuk buktikan kepada Cina DAP biar mereka tau kita kempen bukan main-main.

Thursday, 15 August 2013

Sokong 1901 - Milik Melayu

Sokong 1901 Hot Dog - Fast Food milik Melayu. **Beberapa alamat dibawah, kedai mereka ada yang telah ditutup, website mereka tidak update, tetapi banyak masih dibuka seperti biasa**

**********KUALA LUMPUR*********

1.Great Eastern Mall
2.Low Yat Plaza
3.MidValley Megamall
4.Pantai Medical Center Bangsar
5.Sogo
6.Sungei Wang Plaza
7.Suria KLCC 1 (Lot C03B)
8.Suria KLCC 2 (Stall 25)
9.Tropicana City Mall
10.Wisma CIMB
11.Financial Park Labuan Complex

**********SELANGOR*********
12.Menara TM
13.Ampang Point
14.Giant Putra Heights
15.KLIA Airport
16.Tesco Shah Alam
17.Subang Parade
18.PSS USJ2
19.Subang Jaya Medical Centre
20.Terminal 3 Subang Skypark
21.Sunway Giza Damansara
22.Sunway Pyramid 1 (Lot LL2.31A)
23.Sunway Pyramid 1 (Lot F1.K2B)
24.Tropicana Medical Center
25.Vista Kiara Condo
26.Plaza Shah Alam
27.PSS Kesas (KL bound)
28.PSS Seksyen 7 Shah Alam
29.Centro Klang
30.Sime Darby Medical Center, Subang Jaya

**********PENANG*********
31.Penang Times Square
32.Jusco Seberang Prai
33.Gurney Plaza

**********JOHOR*********
34.Legoland, NusanJaya
35.Medini Mall, NusanJaya

***********PERAK**********
37.Tesco Taiping

**********PAHANG*********
38.Highlands Hotel

*******NEGERI SEMBILAN******
39.Giant Nilai

**********SABAH*********
40.City Mall Kota Kinabalu
41.Kota Kinabalu Airport
42.Warisan Square
43.One Borneo

*********SARAWAK********
44.Miri Airport
45.The Spring Shopping Mall Kuching

Orang Melayu Bodoh kerana impikan 13 Mei 1969 berulang


(baca sampai habis dulu baru hentam dan caci admin)

1.Orang cina di Malaysia sebenarnya tidak bodoh untuk meminta agar 13 Mei 1969 berulang, tetapi mereka telah membuat satu peperangan penindasan ekonomi yang mereka gambarkan seperti 13 Mei 1969. Mereka bergerak mengunakan otak dan akal mereka dengan menguasai ekonomi. Pengalaman telah mengajar mereka banyak benda dan rata-rata orang Melayu juga tidak mahu 13 Mei 1969 berulang, hanya segilintir orang Melayu yang tidak betul betul bangun dari tidur mahu 13 Mei 1969 berulang.

2.Perkara ini dapat disahihkan melalui fakta ekonomi dan 'private sector' yang dipegang oleh kaum cina. Mereka dari dulu telah memulakan penindasan iaitu kepada mana mana Melayu yang hendakkan jawatan di syarikat mereka, Pengurus HR akan meletakkan satu syarat iaitu "Perlu berbahasa Mandarin", walhal jawatan yang Melayu itu mahu apply hanyalah jawatan di bahagian IT Komputer. Adakah sistem dan bahasa bahasa komputer di Windows 7 dan laptop didalam syarikat bertulisan Mandarin? kenapa Melayu tidak diberi peluang langsung?

3.Jika ianya mungkin dibahagian Pemasaran, Perhubungan mungkin kita faham ia memerlukan bahasa Mandarin, tetapi banyak syarikat gergasi Malaysia yang dipunyai oleh Cina mempunyai pelanggan Melayu dan berurusan menggunakan Bahasa Melayu dan Inggeris. Ini adalah fakta sebenarnya Melayu telah ditindas lama oleh orang Cina. Admin disini percaya, tidak mungkin sesuatu jawatan atau bahagian semuanya menggunakan bahasa Mandarin sahaja. Admin percaya sistem komputer, bahasa komputer dan yang berkaitan dengan IT masih menggunakan bahasa Inggeris. Jadi seharusnya Melayu mempunyai peluang.

3.Itu baru satu contoh, belum lagi contoh lain dimana cina sedaya upaya menghancurkan produk Melayu. Lihat sahaja promoter cina, jika kita cuba mengambil barangan Melayu, mereka akan menghasut mengatakan barangan itu tidak elok, barangan mereka lebih bagus dan murah. Jika barangan mereka mahal, mereka akan cakap barangan mereka berkualiti tinggi. Tidak lupa sikap orang cina suka menyorok produk Melayu sehingga produk itu 'expired date', dan usahawan Melayu merasakan tidak ada pelanggan mahu membeli. Sebenarnya mereka ini telah disabotaj.

4.Tahukah anda juga bahawa harga untuk pemborong/pelanggan cina juga adalah lain serta lebih murah? Sebenarnya kita semua tidak ambil tahu perkara ini, kerana kita tidak pernah bersikap rasis dan kita merasakan mereka adalah rakyat Malaysia yang sebenar walaupun kerakyatan mereka diberi atas dasar kerakyatan Jus Soli. Tidak cukup dengan ini, datang pula Melayu lain membawa hadis palsu untuk menyokong serta menyanjung orang cina bahawa Nabi pernah bersabda "Tuntut dan belajarlah sampai ke negeri China". Walhal ini adalah Hadis Palsu dan Nabi Muhammad tidak pernah ucap dari mulut baginda. Tidak ada apa yang perlu kita bangga dan cari sampai ke negeri Cina. Anda cuba belajar sehingga peringkat Master/PHD di Universiti Malaya dahulu, tengok boleh capai atau tidak?

5.Hari ini sebahagian Melayu mahy 13 Mei 1969 tercetus kembali, pada admin, tinggalkan lah cita cita ini dan mula lah berperang melalui kaedah ekonomi yang lebih tersusun dan mempunyai manfaat kepada generasi anak cucu kita akan datang. Anda benci orang cina dan sentiasa meminta minta supaya 13 Mei 1969 terjadi kembali, tetapi dalam masa yang sama, anda masih lagi membeli barangan cina sedangkan produk melayu berlambak-lambak admin dah senaraikan. Baik dari produk makanan, bengkel kereta, bengkel motor, kedai penjual motor, farmasi, kedai cermin mata, kedai buku. Admin dah banyak list kan dan admin telah letak link untuk anda download.

6.Tetapi hari ini, masih ramai Ultra Malayu di FB yang menyokong usaha ini, tetapi mereka tidak mempraktikkannya. Adakah anda telah pastikan segenap pelusuk ahli keluarga anda membeli atau memilik produk dan servis dari orang Melayu? Jangan kata tidak ada, kerana admin ada disini untuk sentiasa reply inbox dan mesej mesej anda di Page, baik yang comment juga admin turut balas. Mungkin ada segelintir admin tak balas, tetapi secara keseluruhannya admin jawab semuanya.

7.Lupakanlah impian 13 Mei 1969, berperanglah menggunakan kaedah ekonomi dan kaedah yang tidak melanggar peraturan, jika 13 Mei 1969 terjadi kembali, kita akan malu pada seluruh negara luar yang lain tentang ketidakstabilan negara kita ini. Mari kita bergerak seperti mereka, biarlah jauh kedai itu, tetapi kita cuba sedaya yang mungkin memastikan duit kita pergi pada orang Melayu. Wahai orang Melayu! Sayangi lah bangsa anda, Sayangi lah bangsa anda, Sayangi lah bangsa anda.

8.Firman Allah: "Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu KAUM kecuali KAUM itu sendiri yang mengubah apa yang ada pada diri mereka" Ar-Ra'd:11

9.Dan anda yang membaca sekarang ini, adakah anda sanggup untuk CLICK SHARE? admin tahu, anda pasti sahaja tak sanggup berjuang dan tidak mahu click share.

[WAJIB SHARE] Kenali Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari,Hero Melayu Abad ini

1.Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari telah membina Yayasan al-Bukhary yang ditubuhkan pada Mac 1996 untuk membantu golongan miskin, khususnya dalam bidang pendidikan.

2.AlBukhary International University adalah university bagi orang Islam sahaja yang berpusat dikedah iaitu 100% penajaan biasiswa kepada semua pelajar yang belajar disitu. Bermakna yuran belajar semua pelajar adalah dibawah tanggungan Tan Sri Syed Al Bukhary.

3.Hingga kini, Yayasan al-Bukhary telah membelanjakan lebih RM300 juta bagi aktiviti keagamaan, kebudayaan dan pendidikan.

4.Yayasan ini bukan sahaja menghulurkan bantuan kepada pendudud negara ini, malah juga negara-negara Pertubuhan Persidangan Islam (OIC).

5.Antara projek besar yang dijalankan adalah pembinaan Kompleks al-Bukhary bernilai RM400 juta di Kedah. Kompleks itu memainkan peranan sebagai pusat yang lengkap dengan pelbagai kemudahan seperti masjid, pusat perubatan, pusat komuniti, rumah anak yatim, akademi khas bagi warga tua dan pusat pengajian tinggi.

6.Yayasan ini juga membangunkan Muzium Kesenian Islam Malaysia di Kuala Lumpur yang bernilai RM100 juta. Bangunan empat tingkat itu adalah muzium pertama di rantau Asia Pasifik yang memaparkan hasil seni Islam.

7.Yayasan al-Bukhary juga membina 16 buah masjid di serata negara.

8.Terdahulu pada tahun 2000, Yayasan Al-Bukhary mendermakan sejumlah RM7.75 juta kepada Oxford Centre for Islamic Studies, iaitu pusat pengajian Islam yang terkenal di serata dunia.

9.Pada November 2007 pula, Yayasan Albukhary telah menaja lebih 30 pelajar ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

10.Yayasan Al-Bukhary pernah terlibat dalam menyumbang RM3 juta kepada Tabung Kemanusiaan Lebanon bagi membantu meringankan penderitaan rakyat negara itu yang menjadi mangsa kekejaman Israel.

ANDA ORANG MELAYU ISLAM YANG MISKIN DAN MEMPUNYAI KEHIDUPAN SUSAH TETAPI ADA SEMANGAT BELAJAR YANG TINGGI? SILA APPLY DI:
http://www.albukharyfoundation.org/
http://www.aiu.edu.my/

p/s:ini baru sahaja jasanya yang kita ketahui, yang tidak diketahui pula bagaimana? Selama ini kita tidak kenal siapa dia ini kerana dia tidak suka setiap jasanya diwar-warkan dimedia. hanya Allah tahu kenapa dia diberi rezeki yang besar lebih dari mana mana Muslim yang ada di Malaysia ini. Kita beriman terhadap ketetapan Qada dan QadarNya. Dengan 1 share di profile anda, anda telah berjaya membantu membersihkan segala tohaman,hinaan terhadap Syed Mokhtar Bukhari ini. Jasa anda click share itu amat bermakna bagi semua Muslim di Malaysia.

Sumber data angka diambil dari:
Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary Idola Kami

[SHARE] - Alamat Pengedar Utama Rangkaian Telekomunikasi ALTEL Milik Melayu

SHARE untuk hapuskan maxis dan digi! Tukar sekarang ke line ALTEL milik Pejuang Melayu kita. Lebih murah dan tidak tipu pelanggan seperti line Digi dan Maxis! Untuk pengetahuan anda, Altel beroperasi menggunakan rangkaian Celcom jadi dijamin line dan coverage laju seperti kilat, dimana ada celcom, disitu ada Altel.

*****KUALA LUMPUR*****
1.Lot G-85, Ground Floor,
Pertama Complex,
Jalan Tunku Abdul Rahman,
50100 Kuala Lumpur.

*****JOHOR*****
2.No. 82-B, Jalan Wong Ah Fook,
80000 Johor Bahru, Johor.

*****SELANGOR*****
3.Double Yap Solution
No. G18-F, Kompleks Sungai Buloh,
Section U20, 47000
Bandar Baru Sungai Buloh, Selangor.

4.TWG Communication Sdn Bhd
No. 32 & 34, Ground Floor,
The Store Shopping Complex, 47000
Bandar Baru Sungai Buloh, Selangor

5.Red Hot Telecommunication
No. 6-00-1, Lorong Batu Nilam 1C,
Bandar Bukit Tinggi,
41200 Klang, Selangor

6.The World Communication Enterprise
No. 38-00-1, Lorong Batu Nilam 1C,
Bandar Bukit Tinggi,
41200 Klang, Selangor.

7.TAC Mobile (Klang) Sdn Bhd
No. S35, 2nd Floor, AEON Bukit Tinggi,
Persiaran Batu Nilam 1/KS6,
Bandar Bukit Tinggi,
41200 Klang, Selangor.

8.Great Cellular Network Sdn Bhd
No. 7, Jalan Pulau Pinang 2,
Off Jalan Meru, New Business Centre,
41050 Klang, Selangor

9.KK Mobile Service Enterprise
No. G-2A, Klang Utama Shopping Complex,
Jalan Sungai Puloh 14, Taman Klang Utama,
42100 Klang, Selangor.

10.Annex Cellular Sales & Services
No. 20, Jalan Sri Sarawak 19,
Taman Sri Andalas,
41200 Klang, Selangor.

11.K E Cellular Sales & Services
No. 14, Jalan Sri Sarawak 16,
Taman Sri Andalas,
41200 Klang, Selangor.

12.Red Hot Communication
No. 188, Jalan Sungai Bertek,
Teluk Pulai Commecial Centre,
41100 Klang, Selangor.

13.Top Sound Enterprise
No. 27, Jalan SJ 17, Selayang Jaya,
68100 Batu Caves, Selangor.

14.CL Mobile
No. 52, Jalan SS2/66,
47800 Petaling Jaya, Selangor.

15.Yeong Han Trading
No. 28, Jalan Maxwell,
48000 Rawang, Selangor.

16.Cherish Communication
No. 4-1-1, Jalan Setia Prima (L) U13/L,
Setia Alam, Section U13,
40170 Shah Alam, Selangor.

17.XCM Marketing Sdn Bhd
No. 31, Jalan USJ 10/1E,
47620 Subang Jaya, Selangor

18.SPS Mobile Sdn Bhd
No. B-01-06, Skypark One City,
Jalan USJ 25/1,
47620 Subang Jaya, Selangor.

19.Lot F1.39C, Digital Centre,
Sunway Pyramid,
Jalan PJS 11/15,
Bandar Sunway, 46150
Petaling Jaya, Selangor

Cina Sanggup Menyambut TBC tanpa Limau Kerana Tak Mahu Untungkan Melayu

Perasan atau tidak pada Tahun Baru Cina tahun 2012, kita kurang melihat orang Cina membeli limau seperti tahun2 yang lalu, ekoran Kerajaan mengeluarkan lesen import limau kepada pengimport Bumiputra, peniaga buah2an Cina dan juga orang Cina sendiri sanggup merayakan TBC tanpa limau yang sinonim dengan perayaan tersebut hanya kerana yang mengimportnya adalah Bumiputra, ibarat orang Melayu merayakan AidiFitri tanpa ketupat jika mahu digambarkan, jika orang Cina DAP sepakat untuk memboikot kenapa tidak kita?

TESTIMONIAL:Arif Ibrahim sokong rempah ratus Faiza

 TESTIMONIAL: Arif Ibrahim
Kata-Kata Arif Ibrahim: "Ini lah produk Melayu yang digunakan sepanjang hari raya!"

Antara Barang dibeli:
Rempah Ratus Faiza

TESTIMONIAL DARI:
Arif Ibrahim
https://www.facebook.com/arif.ibrahim.773776

Anda Bila lagi nak pos barangan belian mingguan atau bulanan anda? Cuba lihat album "Testimonial" kami, tengok ramai dah tangkap gambar produk Melayu yang mereka dah beli. Saudara takkan cakap sahaja di FB, post untuk bukti kan kepada Cina DAP di FB ini, biar mereka tau kita kempen bukan main-main.

Ayuh - Ayuh kita semarakkan kempen ini. Kita lancarkan kempen ini dengan bersungguh-sungguh. Kita tunjukkan kuasa beli kita, kita tunjukkan cara kita berjuang tidak lagi hanya dengan kata-kata.

Ayuh - Ayuh tunjukkan kuasa duit yang ada pada kita, kerana kita mereka kaya dan angkuh. Ayuh - Ayuh anak Melayu, hiraukan tuduhan mereka mengatakan ekonomi negara akan bankrap. ini tidak sama sekali, kerana kita berbelanja seperti biasa. Dari produk A kita tukar ke produk B. duit masih mengalir didalam negara.Ayuh - Ayuh lahir kan jutawan melayu yang baru dari sekarang. BANGKIT!
SINGGAH FB DAN INBOX KAMI GAMBAR PEMBELIAN BARANGAN ISI RUMAH ANDA UNTUK DISENARAIKAN SEBAGAI TESTIMONIAL PILIHAN KAMI!
 http://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDap

Lagi dipijak lagi diberikan ganjaran...

MB Khalid Nordin telah menghadiahkan sebanyak RM1 Juta kepada sekolah jenis cina dikawasan DAP Parlimen Kulai yang telah mengalahkan calon BN baru baru ini. Sekolah ini juga telah melahirkan banyak pemimpin DAP antaranya adalah Dr Boo Cheng Hao yang menang juga dikawasan adun DAP Skudai, dimana Boo Cheng Hao DAP ini tidak tahu menghormati Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, Islam sebagai agama rasmi dan mahu menghapuskan hak keistimewaan Melayu-Bumiputera.

Sesuatu pelik sedang terjadi kerana baru baru ini MB Khalid Nordin ini sendiri telah mengumumkan untuk tidak akan lagi menyambung lesen pusat hiburan keluarga di seluruh pelusuk negeri Johor mulai tahun depan dan membuat operasi serbuan, rampas dan tangkap secara besar-besaran.

SUMBER:
http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/05/RM1mil-bday-gift-for-100yearold-school.aspx

Wednesday, 14 August 2013

TESTIMONIAL:Ada Gaya dan Ar Eirwan Bin Japa Sokong Bumiputera

TESTIMONIAL: Ada Gaya dan Ar Eirwan Bin Japa
Kata-Kata Ada Gaya dan Ar Eirwan Bin Japa: "Jom Sokong Barangan Bumiputera Islam. Inikalilah Jihad Ekonomi!""

Barangan dari Ada Gaya:
1.Kopi Hang Tuah
2.Kopi Che Nah
2.Saji Susu Manis
3.Sunbear Mentega Kacang
4.Adabi Tepung Cucur
5.Halagel Ubat Gigi
6.Malt Coklat Coop1
7.Kordial Coop

Barangan dari Ar Eirwan Bin Japar:
10 Botol Sunquick

TESTIMONIAL DARI:
Ada Gaya dan Ar Eirwan Bin Japa
https://www.facebook.com/ada.gaya.9
https://www.facebook.com/areirwan

Tahniah kepada Ada Gaya dan Ar Eirwan Bin Japa. Anda Bila lagi nak pos barangan belian mingguan atau bulanan anda?

Ayuh - Ayuh kita semarakkan kempen ini. Kita lancarkan kempen ini dengan bersungguh-sungguh. Kita tunjukkan kuasa beli kita, kita tunjukkan cara kita berjuang tidak lagi hanya dengan kata-kata.

Ayuh - Ayuh tunjukkan kuasa duit yang ada pada kita, kerana kita mereka kaya dan angkuh. Ayuh - Ayuh anak Melayu, hiraukan tuduhan mereka mengatakan ekonomi negara akan bankrap. ini tidak sama sekali, kerana kita berbelanja seperti biasa. Dari produk A kita tukar ke produk B. duit masih mengalir didalam negara.Ayuh - Ayuh lahir kan jutawan melayu yang baru dari sekarang. BANGKIT!



SINGGAH FB DAN INBOX KAMI GAMBAR PEMBELIAN BARANGAN ISI RUMAH ANDA UNTUK DISENARAIKAN SEBAGAI TESTIMONIAL PILIHAN KAMI!
 http://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDap



"Malaysia akan bankrap jika kita ikut Dr.Mahathir" - Pak Lah

"Malaysia akan bankrap jika kita ikut Dr.Mahathir" - Pak Lah

Kenyataan ini yang diulang siar di beberapa laman portal iaitu salah satu petikan dalam buku "THE AWAKENING" yang ditulis oleh Pak Lah (dan diolah oleh dua orang yang pro-Singapore)

Soalan ini ingin ditujukan kepada pengemuka kenyataan :
1. Pembinaan jambatan bengkok katanya membazir - bagaimana pula dengan pembayaran pampasan RM400juta apabila pembatalan projek terbabit?

2. Bagaimana pula "double track" yang sepatutnya diteruskan tetapi dibatalkan dan kemudiannya diteruskan tetapi hanya separuh sahaja perjalanannya dan kos nya berganda lebih mahal dari yang sepatutnya.

3. Bagaimana pula Jambatan Bengkok itu batal (yang sepatutnya dapat membawa Malaysia lebih kaya dari sekarang) dan Singapura mungkin akan mengalami kemerosotan pendapatan yang mendadak tetapi membuat JAMBATAN KEDUA Pulau Pinang yang kosnya berganda lebih tinggi???

4. Bagaimana pula dengan projek koridor sana sini ? Apa hasilnya?

...dan ini pula hanya sebahagian yang saya dapat ingat... Banyak yang berlaku waktu itu. Malah rakyat pula dapat rasa kesannya. Bila perbelanjaan negara dikurang tetapi boleh beli jet pesawat kerajaan yang baharu? Minyak petrol naik mendadak? dan sebenarnya buku Pak Lah ini akan menyebabkan rakyat yang sudah mula 'lupa' dan 'memaafkan' akan kembali teringat .......



Di dalam buku Pak Lah menyalahkan Kerajaan sekarang yang dikatakan rasis menyebabkan berlakunya tsunami politik Cina DAP, nampaknya Pak Lah masih belum "awakening" sepenuhnya kerana dia lupa waktu 2008 berlaku tsunami politik, siapa yang menjadi PM?Beliau juga mengkritik sikap keras kepala(tegas) Tun Dr. Mahathir yang boleh menyebabkan negara bankrap, kenyataan paling bodoh yang tidak sepatutunya keluar dari seorang bekas PM Malaysia, secara umumnya rakyat Malaysia lebih suka sikap keras dan tegas Tun Dr. Mahathir dari sikap "ZZZzzzZZZ" Pak Lah.

Makin Menjadi-jadi Bangsa Ni....

Korang Judge sendiri apa motif bangsat-bangsat ni keluarkan statement yang macam ni?

1.CALVIN CHEW

PANAS! SHARE! Sekarang kita digemparkan dengan seorang cina DAP yang mengeluarkan kenyataan bahawa Polis Malaysia ini langsung tidak berguna dan disamakan taraf Polis itu dengan Babi. Kenyataan hinaan keatas melayu sebenarnya telah dibuat bertubi tubi dan sekarang seakan mahu memulakan rusuhan antara cina DAP dengan Polis Malaysia. Melayu telah diserang pelbagai hinaan sejak berakhir PRU13, mereka tetap mencaci Melayu juga tidak kira dibulan puasa dan disambung hingga kini pada hari raya.

Admin melihat ini satu lagi usaha pihak Couvenis dalam menjatuhkan martabat pihak Polis. Hari ini Polis disamakan dengan Babi. Esok lusa apa pula hinaan terhadap Agama Islam dan orang Melayu lagi? SHARE utk bantu sebarkan bahawa cina DAP hari ini mahu memulakan rusuhan terhadap Polis yang majoritinya adalah Melayu. Admin kecewa kerana ramai cina DAP hari ni tak berhenti menekan supaya rusuhan berlaku. Di harap, semua orang Melayu dapat bersabar. Kita tidak mahu sesuatu yang tidak baik berlaku!


2.YUE HERN


Lagi kebiadapan Cina DAP menghina Islam. Generasi muda DAP telah diajar untuk memandang hina Islam dan Melayu, ini tidak akan berlaku jika mereka tidak menguasai ekonomi seperti sekarang, Melayu Islam wajib bersatu boikot barangan Cina DAP.

Dari maklumat kami terima, si pemilik FB adalah warganegara Singapura, tapi kenyataan itu ditujukan kepada rakyat Malaysia
FB-->https://www.facebook.com/yuehernkang


3.ALAN TANG 


Hari ini hari raya pertama iaitu kita sedang menyambut kegembiraan hari raya gempar kerana seorang cina DAP telah mengupload gambar khinzir(dinyatakan gambar khinzir itu bermaksud melayu) bersama ketupat dan lemang. Gambar ini ditujukan khas buat semua Melayu Islam di Malaysia.
Kononnya beliau di sabotaj dan telah membuat laporan polis. >>Artikel di sini<<

Isu Surau Tokong:"Penduduk Islam Sedili Besar BODOH" - Isteri Pengurus Resort

Dua laporan polis oleh penduduk Kampung Sedili Besar berhubung salahguna surau di Tanjung Sutera Resort, akhirnya membolehkan polis menahan pengurus resort berkenaan. Namun yang paling menyakitkan hati ialah apabila isteri kepada pengurus resort tersebut, mengeluarkan kata-kata yang cukup menghina.

"Penduduk Sedili Besar yang beragama Islam, BODOH, TIDAK SPORTING dan berbeza pandangan dengan Singaporean."

Penduduk telah meminta pihak berkuasa agar mengambil tindakan terhadap wanita berkenaan kerana kenyataannya jelas menunjukkan kecenderungannya untuk menghina agama Islam dan tempat ibadat umat Islam.

Semalam juga lebih kurang jam 10:45 pagi sehingga 12:50 tengah hari, bertempat di Surau Tanjung Sutera Resort, Sedili Besar, Kota Tinggi, telah diadakan lawatan dan tinjauan oleh Jabatan Agama Islam Johor (JAIJ), Pejabat Agama Daerah Kota Tinggi dan Pejabat Daerah Kota Tinggi. Lebih kurang 20 orang telah hadir.

Antara mereka termasuklah:

(1) Dato' Mohd Noh bin Gadut - Penasihat Agama Negeri Johor.
(2) Dato' Tahrir bin Hj. Shamsuddin - Mufti Negeri Johor
(3) Taufik bin Kiai Hj. Shamsuddin - Kadi Daerah Kota Tinggi
(4) Hj. Mohd Noorazam bin Dato' Hj. Osman - Pegawai Daerah Kota Tinggi.

Lawatan dan tinjauan yang dibuat oleh ketiga-tiga jabatan itu adalah untuk mengenalpasti isu surau yang menjadi kontroversi dan digunakan oleh penganut Buddha. Hasil daripada tinjauan oleh ketiga-tiga pihak tersebut mendapati, surau yang digunakan, tidak menepati piawaian sebuah surau sebagaimana yang telah ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam.

Antara kelemahan yang dikenalpasti adalah arah kiblat yang terpesong, kalimah Syahadah yang tidak mengikut dan menepati tajwid yang betul dan nama Nabi Muhammad s.a.w dilingkari dengan nama keluarga pemilik resort.

JAIJ turut menurunkan papantanda kalimah Syahadat, salahsilah keluarga dan nama surau Tanjung Sutera Resort tersebut. Manakala pemilik merangkap pengurus resort berkenaan, SYED AHMAD ALKAFF telah ditangkap dan disiasat di bawah Seksyen 295 Kanun Kesiksaan.

Hasil siasatan dengan pengurus Tanjung Sutera Resort, punca penggunaan surau tersebut dibenarkan untuk penganut Buddha adala kerana dewan Tanjung Sutera Resort telah digunakan oleh seramai 80 Cina dari Johor Bahru untuk aktiviti percutian mereka. Oleh kerana pengurus begitu menghormati 14 orang Cina penganut Buddha yang ingin mengadakan upacara keagamaan mereka, dia telah membenarkan surau resort tersebut digunakan.

14 orang Cina penganut Buddha tersebut merupakan rakyat dan pelancong dari Singapura.

Terbaru, DYMM Sultan Johor telah mengarahkan surau tersebut dirobohkan. Sebelum itu, Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan, Kebajikan dan Keselamatan Kampung Sedili Besar bersama-sama penduduk telah bertindak menghalau 14 orang Cina Buddha tersebut keluar dari surau sebaik-baik menyedari kejadian tersebut. - (TFK @Daengselili.blogspot.com)

Nota: Berita pemilik resort telah ditahan ada di SINI 

Budaya Tamak Budaya Siapa?

http://www.thestar.com.my/News/Community/2013/08/10/Shameful-Raya-tapauing-Community-body-slams-certain-open-house-guests-for-unashamedly-taking-away-f.aspx
Hari ini dalam sejarah Cina Malaysia dilaporkan mencipta sejarah pertama kali memasuki berita iaitu membawa bekas makanan kerumah terbuka Hari Raya. Tidak lupa juga, bekas makanan itu adalah bersaiz besar dan dibawa oleh berpuluh pengunjung cina Malaysia. Presiden Ting Huat Chie yang kecewa dari Persatuan Cina-Cina Bersatu hari ini membuat satu pertemuan untuk membincangkan sikap dan adab Cina Malaysia yang tidak tahu malu dan menjatuhkan imej seluruh Cina Malaysia. Ini menampakkan sikap, adab dan perangai sebenar orang-orang Cina di Malaysia.

Presiden Persatuan Cina-Cina Bersatu berkata ini bukanlah sikap orang Cina sebenar, orang Cina sebenarnya tidak suka akan benda percuma. Kenyataan ini sedikit bercanggah kerana kaum lain di Malaysia seperti Melayu dan India dapat menyaksikan sesuatu yang berlainan di dunia realiti berbanding teori dari Presiden Ting Huat Chie.

Seorang Ketua dari Komuniti Melayu telah memberikan pandangan dan berpendirian bahawa:
"Orang Cina yang mengambil makanan percuma yang di Tapau didalam bekas sebenarnya mereka cina ini semua adalah tidak miskin, ini adalah habit,adab,sikap dan perangai mereka sebenar yang telah mereka praktik kan sebelum negara ini Merdeka lagi"

"Bagi orang Melayu, sikap Cina yang suka mengambil barang percuma bukahlah benda baru, dan ramai orang Melayu tidak terkejut. Jadi tidak perlulah menegakkan benang yang basah walaupun kami berkecil hati terhadap tindakan 'tapau' di Majlis Rumah Terbuka Hari Raya kami ini"


Namun ada juga melayu yg menyokong tindakan tak beradab ini
Seorang user yang menggunakan gambar hitam sebagai profile picture telah menyatakan kekecewaannya apabila ramai orang Melayu mengkritik keras adab orang Cina yang tanpa segan silu tapau di hadapan orang ramai. Ajo Mohd Lazim membela cina ini dengan mengatakan seharusnya kita semua berbangga kerana cina Malaysia suka tapau makanan-makanan di rumah terbuka. Apakah pandangan penyokong BBCD terhadap user bernama Ajo Mohd Lazim yang menggunkan gambar hitam sebagai profile picture ini?

Ini adalah akaunnya: https://www.facebook.com/ajo.lazim?fref=ts

Tanah Wakaf dijadikan tempat ibadah bukan Islam di Pulau Pinang

Tanah Wakaf di Pulau Pinang milik Majlis Agama Islam Pulau Pinang dijadikan tempat ibadat bukan Islam, adakah nasib yang sama yang berlaku pada tapak masjid Bayan Mutiara yang dijual oleh kerajaan negeri DAP kepada syarikat swasta dengan nilai RM1.1 Bilion akan berlaku pada tanah wakaf milik MAIPP ini?

Sebelum ini isu surau di Sedili dijadikan tempah penyembahan berhala telah menyinggung umat Islam di seluruh negara.Berita di Mynewshub

[SEBAR] - Kempen Pakai Songkok di hari penayangan Tanda Putera pada 31 OGOS 2013

 
Kami bersama 15 page lain melancarkan 'Kempen Pakai Songkok' untuk hari penayangan Tanda Putera pada 31 Ogos 2013, Sabtu ini di Pawagam Kuala Lumpur. Lokasi Shopping Mall akan diupdate kemudian kerana kami masih berurusan dengan Pengurus Pawagam untuk mendapatkan tempat seat yang paling banyak/luas supaya kita semua mudah berkumpul dan yang paling penting kita dapat tayangan masa yang cantik/fixed supaya mudah anda semua book online/membeli tiket awal untuk 31 Ogos 2013 ini (tiket wayang tajaan sendiri). Anda semua diminta berkumpul 30 minit sebelum tayangan bermula di pekarangan wayang/tempat menunggu wayang supaya kita dapat mengenal antara satu sama lain dan dapat kita bertegur sapa.

Jadi pada hari penayangan nanti, kita semua akan berlegar-legar dengan memakai songkok di tempat menunggu wayang, baik yang sedang membeli tiket memakai songkok, membeli makanan wayang memakai songkok, sedang menunggu di perkarangan memakai songkok. Dan kita akan tangkap gambar bersama-sama sebelum/selepas wayang untuk kita postkan di FB nanti. Jadi mulai hari ini semua bersiap sedia untuk book online/beli tiket awal yang akan kami umumkan Lokasi Shopping Mall dan masa penayangan dalam masa terdekat. Jika anda malu untuk memakai songkok dari rumah pada 31 Ogos 2013, tidak mengapa kerana anda boleh simpan dahulu di beg silang dan pakai sahaja apabila anda sampai di tempat Pawagam Kuala Lumpur yang akan kami umum dalam masa terdekat ini.

Kami juga memohon pada anda yang tinggal di negeri lain, jika tidak keberatan dan mampu, silalah datang ke Pawagam Kuala Lumpur yang akan kami update nanti. Kepada yang tidak dapat turut serta ke Pawagam Kuala Lumpur, jika anda berani untuk pakai songkok pada 31 Ogos 2013 ini di negeri anda, anda boleh turut serta untuk memakainya di Pawagam berdekatan kawasan anda. Cuma kami bersetuju memilih di Pawagam Kuala Lumpur kerana ia mudah sebagai pusat perjumpaan.

Tarikh: 31 Ogos 2013, Sabtu
Tempat: Pawagam Kuala Lumpur
Masa: Slot tengah hari - petang
***Berkumpul 30 minit di pekarangan wayang/tempat menunggu wayang sebelum bermula masa tayangan
***Sentiasa bersedia untuk membuat membuat tempahan awal seat wayang selepas kami umumkan lokasi tempat dan masa.

Tujuan kita beramai-ramai memakai Songkok adalah untuk memperingati jasa jasa Askar dan Pejuang Melayu yang telah mempertahankan Tanah Melayu ini, sesuai dengan pemilihan tarikh 31 Ogos 2013 sebagai Hari Kemerdekaan Tanah Melayu. Walaupun tarikh pertama penayangan adalah 28 Ogos 2013, tetapi 28 Ogos 2013 dilihat kurang sesuai kerana ianya hari bekerja. Kami pasti dengan pengumpulan orang Melayu kali ini, pasti akan ada pihak disana yang tidak suka kita berkumpul memakai Songkok dan mereka pasti akan panas dengan tindakan kita untuk bersatu ini. Antara Page yang membuat kerjasama usaha ini adalah:

1. Saya Sayang Tun Dr Mahathir Mohammad
2. Boikot Barangan Cina DAP
3. Anti Pakatan Rakyat
4. ANTI Semua Salah UMNO - ASSU
5. Anti Bersih
6. Kami Sokong DAP Diharamkan Seumur Hidup
7. Kuasa Pembeli & Pengguna Melayu Islam - KPPMi
8. Media PJ Selatan
9. Melayu Islam Bersatu Boikot DAP & Kroni
10. Kami Sokong Buletin Utama TV3
11. Persatuan Mukabuku Pulau Pinang
12. Gerakan Memperkasa Ekonomi Melayu - GAMEM
13. Analisi Politik Terkini
14. Ini Kali Lah Gabung
15. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary Idola Kami

CLICK SHARE untuk menjayakan kempen ini!
CLICK SHARE untuk menjayakan kempen ini!
CLICK SHARE untuk menjayakan kempen ini!

Bila Melayu Dah Lupa Asal-usul...

Orang Melayu hari ini sangat pelik kerana terlalu menyanjung DAP. Kemenangan besar DAP di Selangor sebenarnya adalah hasil dan bantuan orang Melayu yang mengundi dan memihak kepada DAP. Seorang yang kelihatan a'lim dan juga bepurdah turut mengibarkan bendera DAP di jalanan sewaktu PRU13. Mereka merasakan DAP inilah selama ini seperti memperjuangkan kemerdekaan dan juga membela nasib orang Melayu,mengapa ini terjadi? dan bagaimana otak mereka ini dapat dihasut, apabila BR1M RM500 adalah Zalim, tetapi pemberian wang RM300 adalah mulia sehingga berpeluk lamanya. sapa boleh bagi jawapan? admin masih tertanya-tanya

Sunday, 11 August 2013

PANAS! Cina DAP tunjuk taraf Islam serupa jamban tahi, taraf Melayu serupa tandas kencing!

Kita digemparkan dengan seorang Photographer cina DAP yang telah edit poster filem Tanda Putera dengan meletakkan muka PM Najib Razak serta TPM Muhyiddin Yassin yang mengubah tajuk filemnya menjadi Tandas Putera dimana mesej yang disampaikannya adalah tandas atau jamban adalah tempat yang sesuai bagi orang Islam.

Di Blog Paul Choo turut menyatakan bahawa cerita Tanda Putera ini hanya layak dimata Melayu dan tidak layak dilihat oleh bangsa lain. Dalam masa yang sama mesej Paul Choo turut merendahkan martabat orang Melayu dengan menambah 'toilet sign' karakter Melayu bersongkok serta perempuan Melayu bertudung yang mahu menonton cerita ini tempat nya perlu masuk ke jamban.

Cuba kita fikir sejenak, kita juga tidak setuju dengan filem New Village, tapi adakah kita bersikap seperti mereka dengan menghina edit dan meletakkan gambar Lim Kit Siang pada karakter New Village? Kita tidak setuju tapi kita punya adab dan kita membantah secara ilmiah, bukan dengan melontarkan hinaan seperti edit gambar, letak tohmahan keatas agama Islam. Cara bantahan mereka adalah sangat jijik sekali! WAJIB CLICK SHARE supaya blogger@photographer cina DAP ini dapat ditangkap!

Nama Photographer:Paul Choo
Tempat Tinggal: Subang Jaya, Selangor
Kawasan adun: Hannah Yeoh DAP (Ahli Exco Selangor)

Blog: (Bukti ada di Blog)
http://choopaulo.blogspot.com/
Facebook:
http://www.facebook.com/paulchoo
Twitter:
http://twitter.com/paul_choo

Wednesday, 7 August 2013

DAP maki carut ke muka polis cakap BN confirm kalah PRU14


Kelab malam cina di kawasan Selangor, dun Damansara Utama DAP Yeo Bee Yin pilihan penduduk melayu Damansara Utama, dimana polis telah membuat serbuan ke atas Kelab malam cina disitu.

Ini merupakan prosedur biasa untuk setiap serbuan, walaubagaimana pun beberapa orang cina DAP yang marah dengan tindakan serbuan oleh Pihak Polis Damansara Utama telah melakukan provakasi dengan memaki hamun kepada wartawan serta polis yang bertugas supaya berharap polis yang menjalankan tugas itu dapat memulakan pergaduhan dengan memukul atau menumbuk muka mereka.

Antara kata kata yang dilemparkan kepada polis adalah:
1.Who the fuck you all?
2.License used.. all fucking to job
3.Confirmed BN Kalah (utk PRU14)
4.You buat macam ni aa.. confirmed BN Kalah (utk PRU14)
5.Langsi some more?
6.Saya tak da hal la!
7.Pukimak..

dan diakhiri dengan dengan ucapan dari cina DAP iaitu:
1.Gari saya apa? haa.. lu gari saya apa?
2.heii! saya rakyat! (hendak menunjukkan tidak bersalah)

Wajib click Share untuk membuka mata orang Melayu Damansara Utama,Selangor hasil pilihan mereka

TESTIMONIAL:Semangat InspirasiLensa Imagination Semangat Kami

TESTIMONIAL: InspirasiLensa Imagination
Kata-Kata InspirasiLensa Imagination: "Semangat bumiputra! Selesai shopping barang dapur di Az Zain Wangsa Maju"

Antara Barang dibeli:
1.Faiza Ketupat
2.Agromas Sardin
2.Agromas Minuman
3.Jalen Sarsi
4.Adabi Mi Segera
5.Adabi Garam
6.Adabi Tepung Cucur
7.Coklat Malt
8.Barangan Az- Zain
9.Pau Kukus

TESTIMONIAL DARI:
InspirasiLensa Imagination
https://www.facebook.com/inspirasilensa.imagination

Tahniah kepada InspirasiLensa Imagination. Anda Bila lagi nak pos barangan belian mingguan atau bulanan anda?

Ayuh - Ayuh kita semarakkan kempen ini. Kita lancarkan kempen ini dengan bersungguh-sungguh. Kita tunjukkan kuasa beli kita, kita tunjukkan cara kita berjuang tidak lagi hanya dengan kata-kata.

Ayuh - Ayuh tunjukkan kuasa duit yang ada pada kita, kerana kita mereka kaya dan angkuh. Ayuh - Ayuh anak Melayu, hiraukan tuduhan mereka mengatakan ekonomi negara akan bankrap. ini tidak sama sekali, kerana kita berbelanja seperti biasa. Dari produk A kita tukar ke produk B. duit masih mengalir didalam negara.Ayuh - Ayuh lahir kan jutawan melayu yang baru dari sekarang. BANGKIT!
SINGGAH FB DAN INBOX KAMI GAMBAR PEMBELIAN BARANGAN ISI RUMAH ANDA UNTUK DISENARAIKAN SEBAGAI TESTIMONIAL PILIHAN KAMI!
 http://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDap


Boikot! Power Root Milik Cina

Jangan terpedaya dengan iklan dah sekarang ni. kena pastikan sumber produk tu dari syarikat mana dahulu. Ini semua adalah taktik perangkap. Boikot Powerroot! tukar kepada orang Kampung Long Jack. Anggap sahaja Fahrin ini tidak mengetahui tentang kempen ini.

TESTIMONIAL: Antara Produk Yang Dibeli Oleh Encik Ismail Korban

TESTIMONIAL: Ismail Korban
Kata-Kata Ismail Korban: "Beli Barang-Barang Melayu Islam!"

Antara Barang dibeli:
1.Alif Minyak Masak
2.Beras KR1M
2.King Cup Sardin
3.Adabi Ketupat
4.Adabi Kopi
5.Adabi Tepung Cucur
6.Adabi Serbuk Kunyit
7.Adabi Kari Ikan
8.Adabi Sardin
9.Adabi Cili Giling
10.Air Gas A&W (milik syarikat KUB)

Biskut sila tukarkan ke:
1.Biskut Noraini's
2.Biskut Agromas

TESTIMONIAL DARI:
Ismail Korban
https://www.facebook.com/ismail.korban

Tahniah kepada Ismail Korban. Anda Bila lagi nak pos barangan belian mingguan atau bulanan anda?

Ayuh - Ayuh kita semarakkan kempen ini. Kita lancarkan kempen ini dengan bersungguh-sungguh. Kita tunjukkan kuasa beli kita, kita tunjukkan cara kita berjuang tidak lagi hanya dengan kata-kata.

Ayuh - Ayuh tunjukkan kuasa duit yang ada pada kita, kerana kita mereka kaya dan angkuh. Ayuh - Ayuh anak Melayu, hiraukan tuduhan mereka mengatakan ekonomi negara akan bankrap. ini tidak sama sekali, kerana kita berbelanja seperti biasa. Dari produk A kita tukar ke produk B. duit masih mengalir didalam negara.Ayuh - Ayuh lahir kan jutawan melayu yang baru dari sekarang. BANGKIT!
SINGGAH FB DAN INBOX KAMI GAMBAR PEMBELIAN BARANGAN ISI RUMAH ANDA UNTUK DISENARAIKAN SEBAGAI TESTIMONIAL PILIHAN KAMI!
 http://www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDap
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Download BBCD KIT Sekarang!