Feed RSS BBCD Like BBCD di Facebook BBCD di Twitter BBCD di Google+ BBCD di Youtube BBCD di Pinterest

Boikot Barangan Cina Dap

Download BBCD KIT Sekarang!

Saturday, 1 June 2013

CINA DAP HINA AGONG!

Jangan Biadap ah Ah Mooi!


Ini adalah satu contoh kebiadapan terbaru kaum Cina DAP yang mempermainkan ucapan YDP Agong semperna Hari Keputeraan Baginda hari ini (Rujuk laman sosial Facebook https://www.facebook.com/melissagooi). Dengan kebiadapan demi kebiadapan serta sikap kurang ajar yang ditunjukkan oleh Masyarakat Cina di Malaysia, masih ada pemimpin-pemimpin UMNO yang masih mahu menjadikan Barisan Nasional sebagai Parti Tunggal. Apakah pemimpin-pemimpin ini mahu menghapuskan UMNO sebagai pemimpin Melayu. Sedarkah mereka UMNO adalah parti dominan di Malaysia. 
Seperti kata Perdana Menteri, UMNO memenangi 88 kerusi Parlimen, hanya satu kerusi kurang daripada gabungan parti PKR-PAS-DAP yang mempunyai 89 kerusi Parlimen. Kenapa hendak memansuhkan UMNO untuk mengambil hati majoriti kaum Cina berkelakuan seperti di atas? Seorang Cina atas nama Hun Keat Wong, seperti di atas boleh didakwa atas Akta Hasutan dan memfitnah atas tuduhan YDP Agong menerima duit di dalam Akaun Swiss. Perlu diingat Kepercayaan Kepada Raja dan Negara adalah salah satu Prinsip Rukunegara. Cina-Cina DAP di luar sana jangan kurang ajar dan jangan bermain api. Jangan cuba memijak maruah Melayu.

Sama jer ngan atuk 'Kapal Sink'  
KUALA LUMPUR 27 Mei - Senator Datuk Boon Som Inong menyifatkan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh agar Perlembagaan Persekutuan dipinda bagi memansuhkan Dewan Negara sebagai satu penghinaan.
Beliau berkata, selain menghina Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan kewujudan dua Majlis Parlimen untuk menggubal undang-undang, ia turut menghina Yang di-Pertuan Agong yang melantik anggota Dewan Negara.
"Mengikut Perkara 45 (2), ahli-ahli yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong adalah orang yang pada pendapat Seri Paduka telah memberikan perkhidmatan awam yang cemerlang atau telah mencapai keunggulan dalam profesion, perdagangan, perindustrian, pertanian, aktiviti kebudayaan dan perkhidmatan sosial serta mewakili kepentingan kaum minoriti dan Orang Asli.
"Oleh itu, kenyataan Karpal Singh menggambarkan bahawa perlantikan yang dibuat oleh Yang di-Pertuan Agong itu sebagai sia-sia," katanya dalam kenyataan di sini hari ini sebagai membalas kenyataan yang dibuat Karpal pada 18 Mei lepas.
Boon berkata, kenyataan Karpal bahawa Dewan Negara menyebabkan rakyat menanggung perbelanjaan yang tidak berkepentingan juga adalah keterlaluan dan tidak berasas sama sekali.
Katanya, kewujudan Dewan Negara adalah bagi mengimbangi penggubalan undang-undang oleh anggota Dewan Rakyat yang dipilih menerusi proses pilihan raya.
"Memandangkan anggota Dewan Negara terdiri daripada wakil setiap negeri, mewakili pelbagai profesion di dalam negara serta kaum minorirti seperti Orang Asli dan masyarakat Siam, maka mereka mempunyai hak dan peluang untuk memberikan pandangan terhadap undang-undang yang diluluskan oleh Dewan Rakyat," katanya.
Boon, yang dilantik sebagai Senator mewakili masyarakat Siam berkata, beliau sendiri gembira kerana berpeluang mengetengahkan isu serta masalah yang dihadapi masyarakat berkenaan yang akhirnya mendapat perhatian kerajaan.
Beliau juga menyifatkan percubaan memansuhkan Dewan Negara sebagai cubaan menafikan kebebasan hak bersuara kaum minoriti.
Justeru, dengan tanggapan buruk yang diberi oleh Karpal terhadap Dewan Negara, beliau mencabar anggota Parlimen Bukit Gelugor itu mengarahkan semua Senator yang dilantik mewakili negeri yang diperintah pakatan rakyat meletakkan jawatan dan tidak lagi menghantar wakil mereka ke Dewan itu pada masa depan.
Dalam pada itu, Boon berkata, pelantikan anggota Kabinet adalah hak istimewa Perdana Menteri, termasuk jika dilantik daripada kalangan anggota Dewan Negara, yang dibenarkan Perlembagaan Persekutuan.
Katanya tuduhan Karpal bahawa Perdana Menteri melantik beberapa anggota Kabinet melalui 'pintu belakang' adalah keterlaluan dan menghina, selain cuba meracuni fikiran rakyat dan meragui kebijaksanaan Perdana Menteri serta mereka yang dilantik. - BERNAMA

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130527/dn_39/Cadangan-Karpal-mansuh-Dewan-Negara-satu-penghinaan---Senator#ixzz2UynFe0OQ
© Utusan Melayu (M) 

1 comment:

  1. Semua pemimpin DAP yang menghina Agung sepatutnya ditangkap dan dilucutkan kerakyatan mereka... Parti DAP pula hendaklah diharamkan....Ini kerana DAP sebenarnya adalah parti komunis yang berselindung di sebalik ideologi sosialis supaya boleh bertanding dalam pilihanraya.....Setelah komunis kalah dalam perang di hutan, pengikut2nya berkumpul dan bersembunyi dalam parti DAP untuk merampas kuasa politik dari orang melayu.....Sebab itu ada di kalangan pemimpin DAP yang menyatakan komunis adalah pejuang kemerdekaan Tanah Melayu dan mahukan mayat Chin Peng dibawa dan ditanam di Malaysia....

    ReplyDelete

Pihak BBCD tidak bertanggungjawab diatas sebarang komen.Korang pandai-pandai lah menjawab.Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Download BBCD KIT Sekarang!