Feed RSS BBCD Like BBCD di Facebook BBCD di Twitter BBCD di Google+ BBCD di Youtube BBCD di Pinterest

Boikot Barangan Cina Dap

Download BBCD KIT Sekarang!

Sunday, 9 June 2013

UiTM DIPERTIKAI!

KAUM CINA INI MULA PERTIKAIKAN KEMBALI UiTM SEBAGAI IPTA BUMIPUTRA!!! 
APA CINA MAU?? Cina nak kan semua hak dalam Malaysia. Cina mahukan semua hak istimewa bumiputra di Malaysia turut diberikan kepada mereka. Cina mahu semua harta milik Melayu jatuh ke tangan mereka. Cina mahukan ekonomi orang Melayu. Cina mahukan politik orang Melayu. Cina mahukan TANAH MELAYU!!

Dan buat julung-julung kali, golongan Cina yang tak pernah bersyukur tinggal di bumi Melayu mahukan anak-anak Cina masuk ke dalam universiti yang satu-satunya milik penuh Bumiputra. Cina-cina ni semua nak rampas hak Melayu/Bumiputra terus dari Tanah Melayu. Barangkali mereka lupa atau buta sejarah kerana tidak diajar matapelajaran sejarah di sekolah vernakular milik bangsa mereka. Mereka lebih mengutamakan sejarah Tanah Besar China berbanding sejarah Tanah Melayu. Mereka lebih diberi penekanan terhadap bahasa Cina berbanding bahasa Melayu. Apa Cina mahu??

Apabila kita mempertahankan hak kita dikatakan RASIS. Hingga fitnah timbul sehinggakan Melayu yang konon bersikap demokrasi menyalahkan Melayu RASIS seperti Tun M yang berkata ingin mempertahankan hak Melayu itu sendiri.

Macam mana nak masuk UiTM kalau bahasa Melayu pun cakap tersangkut-sangkut. Macam mana boleh mengaku rakyat Tanah Melayu kalau perlembagaan dan Raja Melayu tidak pernah diambil peduli? Layak ke nak duduk Tanah Melayu? Rakyat Bangla, Indon, Myanmar, Filipina, Thai pun boleh bercakap bahasa Melayu dengan lancar walau baru tinggal di sini 3bulan, ini kan pula kaum Cina ini yang mengaku lahir dan membesar di Tanah Melayu tapi satu patah perkataan Melayu pun tak faham atau tak tahu nak sebut. Apa Cina mahu??

Punyalah banyak IPTA yang hebat-hebat lagi di Malaysia ini yang memberikan kemasukan kepada kaum Cina ini kenapa masih mahukan UiTM untuk belajar? Anak-anak kaum Cina ni pun bukan nak sangat belajar kat dalam Malaysia, katanya 'LOW CLASS'. Apa Cina mau??


SUMBER: SINI

No comments:

Post a comment

Pihak BBCD tidak bertanggungjawab diatas sebarang komen.Korang pandai-pandai lah menjawab.Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Download BBCD KIT Sekarang!